Млад мъж загина при трудова злополука на във ВМЗ Сопот, предаде БНТ.  Той

...
Млад мъж загина при трудова злополука на във ВМЗ Сопот, предаде БНТ. 
Той
Коментари Харесай

Мъж загина при трудова злополука във ВМЗ Сопот -

Млад мъж загина при трудова акцидент на във ВМЗ Сопот, съобщи Българска национална телевизия. 

Той се е качил на оборудване с нараснала заплаха, с цел да забърше конденза от изпаренията, без да спре електричеството. Инцидентът е станал към 6.30 часа сутринта в 241 завод на завода.

Мъжът е работил като " галванизатор цианови вани ", като във ВМЗ е назначен на 3 май, оповестява БНР. Според директния му шеф е бил извънредно добър служащ, бързо навлязъл в спецификата на работата.

Преминал е първичен инструктаж, и оттова нататък всеки ден – всекидневен инструктаж, в това число и тази заран. " За страдание, това му деяние е осъществено, без да е оторизиран и в жестоко нарушаване на разпоредбите за сигурност, което води до съдбовния случай ", разяснява изпълнителният шеф Иван Иванов.

Той изрече съболезнования към околните на умрелия мъж. Ръководството на завода е подхванало дейности да приказва с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разноски по погребението.

По случая стартира следствие и има формирано досъдебно произвеждане.

През 2017 година почина, откакто падна във вана с киселина.  в оръжейното дружество е станал, до момента в който мъжът е правил инспекция на ново софтуерно съоръжение, прецизираха тогава от ВМЗ. Той е чиновник на компанията реализатор, а не на сопотския цех.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР